Brownie Amandelmeel

cijfer:

Hans?? Hij heeft hem niet in 1 avond opgegeten. Dus ik denk een 6. Gijs: 8, Luus houdt niet van chocola en Pien wil niets meer proeven…300 gram amandelmeel
125 gram palmsuiker
75 gram (rauwe) cacaopoeder
1/4 tl Keltisch zeezout (had ik niet, zout werkt ook prima)
1/4 tl bicarbonaat
2 eieren
250 ml (kokos)melk

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng eerst de droge ingrediënten in een ruime kom.
Roer even door met een garde om de klontjes te verwijderen.
Doe de eieren en de kokosmelk er bij en roer goed door.
Het beslag moet vrij nat zijn, net als gewoon cakebeslag.
Neem een cakeblik met wat bakpapier en stort hier het beslag in,
of: Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes (siliconen of met een papiertje er in)
of: Verdeel het beslag in een lage ovenschaal om zo brownies er van te kunnen snijden.

Bak in 30 – 35 minuten gaar. Met 30 minuten blijft de binnenkant iets smeuïg, als je het iets langer bakt, wordt de cake iets droger, mocht je niet van de textuur van zachte cake houden. Resultaat: De bovenkant van de cake is iets hard, maar toch plakkerig en de binnenkant is smeuïg. Je proeft de kokosmelk niet en het is naar mijn mening (en die van mijn lief) ook niet te puur van smaak door de cacao. Variatie: Strooi wat gehakte walnoten op het beslag voordat het de oven in gaat.Vooral lekker met de walnoten! De cacoa smaak is in het begin wel even heftig. Maar daar wen je snel aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *