Chilli Con Carne

 cijfer:
ik: 9, ik kan dit elke dag wel eten
Hans: 7, met een biertje erbij een 8. Maar verder vind hij het te scherp
kinderen: 7

450 gr zilvervliesrijst, aardappelpuree of wat je wil
2 el zonnenbloemolie
2 uien gesnipperd
4 tenen knoflook
1 rode paprika in reepjes
750g rundergehakt
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kaneel
1 el chilipoeder (minder als je voor Hans kookt)
3 blikken tomatenblokjes
1 kg bruine bonen totaal. Ik gebruik een mix aan diverse gedroogde bonen zoals zwarte bonen, bruine bonen, kidney bonen
2tl gedroogde munt
2 bekertjes zure room

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of maak een lekkere aardappelpuree met aardappels, melk, ei, peper en zout.

Verhit in een grote braadpan de olie. Fruit de ui en de knoflook. Bak de paprika 3 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de komijn, de kaneel en de chilipoeder door het gehakt. Voeg de tomaat uit blik toe en breng aan de kook. Stoof de gehakt-tomatensaus 10 minuten met deksel op de pan. Voeg de bonen toe en verwarm de chili nog 5 minuten. Breng op smaak met munt, zout en peper. Gebruik de zure room als garnering.

Laat de overgebleven Chil con carne afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Bewaar ook het tweede bekertje zure room en de rest van de rijst in de koelkast. De volgende dag eet je dit met wraps, gesneden tomaat, geraspte kaas en wat je er lekker bij vindt.

Uit de vriendin van begin 2013 ergens... Enigzins aangepast

 Ik gebruik gedroogde bonen. Die zet ik smorgens of de dag daarvoor in het water. Let wel. de bonen moeten 60-90 minuten koken. Je kan ook op zoek naar bonen in blik/pot zonder suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *