Hoe, wat en waarom

Ik ben een moeder als velen. Ik doe mijn best mijn gezin gezond te eten te geven. Minimaal 3 keer in de week vers koken, een keer pasta/nasi Ontbijt en lunch met brood, tot juli 2013 met tarvobrood en in het weekend wit – eerst 1x hartig dan pas zoet. Fruit om 10.00 en wat lekkers om 15.00. Patat, snoepen en snaaien bewaarden we over het algemeen voor het weekend. Ik moet bekennen dat ik heel gemakkelijk kookte: voorgesneden groenten of groenten uit pot, sausjes en kruiden uit een zakje, tarwobrood, voorverpakte koek, snel, gemakkelijk en lekker. Totdat dat niet genoeg bleek. 

Hoewel genoeg gezinnen het hier goed op zullen doen ging het bij ons niet. Vooral Pien kon niet tegen dit eetpatroon. Pien heeft hypoglykemie. Kort door de bocht gezegd: zij maakt niet genoeg glucose aan voor de reservevoorraad. Volgens de artsen kan Pien 18 uur zonder eten, daarna zakt haar glucose en wordt ze slap en uiteindelijk kan ze in een hypo of erger een coma terechtkomen. Geen enkel probleem zegt men: “Pien gaat eroverheen groeien en kan gewoon met de pot mee eten”.

Ons gevoel zei anders: wij bedachten dat ons eetpatroon niet goed genoeg was, te veel kant en klaar, te veel witmeelproducten, te veel gemak. Keer op keer kregen wij het het laatste jaar bevestigd, het eten wat wij aten is niet goed genoeg, geeft te weinig energie. Keer op keer kregen wij de bevestiging dat wij nu op de goede weg zijn. En dan gooi je het roer om… Ik, een moeder die niet van koken houdt. Het moet snel en gemakkelijk. Verantwoordelijkheidsgevoel heeft me al die jaren van het hele snelle koken af gehouden, maar als het aan mij had gelegen hadden we ons moeten redden met soep met een broodje hamburger of iets in die trant.

Goed, de feiten:

• het eten moet gezonder, beter, lekkerder
• ik ben zeer gemotiveerd omdat het hier om mijn liefste man en kinderen gaat,
• omdat ik mijzelf ken weet ik dat die motivatie gevoed moet worden omdat ik anders kalm maar gestaag weer in mijn oude patronen verzand.
• Wat ik wel erg leuk vindt: schrijven!! Dus ik kook al schrijvend en ik hoop dat een ieder die mijn blog gaat volgen hier blij mee is!

N.B. tips, adviezen, opmerkingen etc. zijn ontzettend welkom! ik luister overal naar, ik kan alleen niet garanderen dat ik het onthoud>>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *