Ontbijtkoek zonder suiker en zuivel

Cijfer

Totaal een 5 (we kregen hem met heel veel moeite op, gewoon omdat er niets anders was. Ik bak hem niet weer)

200 gram amandelmeel
50 gram gebroken lijnzaad
5 eieren
snuf zout
3 eetlepels
koek en speculaaskruiden
1 theelepel baking soda
1 koffie lepel honing (dit voor de baking soda en wil je dit niet gebruik dan iets zuurs, appelazijn of een kneepje citroensap)
50 gram zachte roomboter (of 50 gram kokosolie)

Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar

Mix in een aparte kom de eieren, honing en roomboter door elkaar.

Voeg dan de droge ingrediënten in een keer toe.

Even kort door elkaar mixen.

Vul de bakvorm met het mengsel en strijk de bovenkant glad.

Bak de koek in 40 min gaar en goudbruin.Haal de koek na 5 minuten uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Wil je een zachte korst wikkel de koek dan in aluminium folie. Zo niet, dan gewoon laten afkoelen.In plakjes snijden, beetje roomboter op en smullen maar!

Ontbijtkoek…. Nou ja, het lijkt meer op een kruidkoek. Ik vond hem niet lekker. Hans en de kinderen ook niet. Buurmeisje noemde het een moddercake… Maar probeer het eens zou ik zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *