Pasta met kip en champignons

Cijfer

ik: 8
kinderen:
Gijs: 8, Pien 8, Luus 5
Hans 3 voor de moeite
Gijs vraagt wanneer we dit weer gaan eten!Ingrediënten voor 8 porties

375 gram pasta
350 gram in blokjes gesneden kip
300 gram in plakjes gesneden champignons
225 gram tomaten, in stukjes gesneden
120 milliliter kippenbouillon
60 milliliter droge witte wijn (eventueel te vervangen door extra kippenbouillon)
een fijngesneden ui
25 gram fijngesneden verse basilicum
75 gram Parmezaanse kaas
3 tenen fijngesneden knoflook
1 eetlepel gedroogde oregano
2 eetlepels olijfolie
¼ theelepel zout
¼ teelepel peper

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Strooi het zout en de peper over de kip en bak de kip ongeveer 5 minuten, of totdat de binnenkant van de kip niet meer roze is.
3. Haal de kip uit de pan en zorg dat deze warm blijft. Doe de rest van de olijfolie in de koekenpan en voeg de knoflook, champignons en ui toe. Bak het geheel totdat de ui goed gefruit is.
4. Voeg de kippenbouillon en wijn toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur op laag en laat het geheel zachtjes koken totdat het vocht met de helft is afgenomen (ongeveer 5 tot 10 minuten). Roer het geheel regelmatig om.
5. Haal de koekenpan van het vuur en voeg de pasta, kip, tomaten, oregano en basilicum toe en meng alles goed door elkaar.
6. Verdeel de maaltijd over 6 borden en strooi er een beetje Parmezaanse kaas over.

 Volgende keer: speltpasta echt niet te lang laten koken. Witte wijn vervangen door kippenbouillon. (Hans vond het echt niet lekker, maar lag misschien aan de wijn)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *