Bloemkool, zonder papje met citroen

cijfer:

ik: 8
kinderen: 6
Hans 6,5

bloemkool citroen

Voor 3-4 personen

1 bloemkool (van redelijke afmeting)
olijfolie
1 flinke citroen
2 tenen knoflook, gepeld
een flinke handvol gesneden bieslook
een stuk feta, naar smaak afgebrokkeld
zeezout

Snij de bloemkool in kleine roosjes van gelijke grootte (zie foto). Was ze en laat uitlekken in een vergiet. Verhit een scheut(je) olijfolie in een koekenpan en schep de bloemkoolroosjes in de pan als de olie goed heet is. Bak ze in 6-7 minuten goudbruin maar nog lekker knapperig. Eerst de ene kant van de roosjes, daarna de andere kant.

Boen intussen de citroen schoon en rasp de schil eraf. Pers de knoflook uit boven de bijna gare bloemkool (als je dit in het begin al doet verbrandt de knoflook) en bak nog even 30 seconden mee. Haal de pan van het vuur en schep de citroenrasp, een flinke snuf zeezout en de bieslook door de bloemkool. Verbrokkel de feta (hoeveelheid naar smaak) erboven en schep het geheel nogmaals om. Serveer direct.

Korte evaluatie: Anders dan anders. Snel klaar, wel even uitzoeken hoe gaar de bloemkool voor jou moet zijn. Misschien even kort voorkoken??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *