Preischotel

cijfer:

ik: 8
Luus: 6, Gijs: 10, Pien 7
Hans ´deze prei is heel goed te doen!`

Ingrediënten (4 personen)
Bron: www.gezondlevenvanjacoline.nl

5 flinke preien
2 uien
300 gram rundergehakt / spekjes /
2 tenen knoflook
olie / roomboter
2 eetlepels mosterd (of meer naar smaak)
zout en peper naar smaak

 

Bereiding

Snijd de prei in ringen en de ui in stukjes
Bak het gehakt rul of bak de spekjes uit
Fruit in wat olie / roomboter de ui zacht, voeg op het laatst de knoflook en de prei toe. Stoof dit een paar minuten zodat de prei wat zachter wordt.
Schep het gehakt / spekjes er doorheen
Breng het geheel op smaak met de nootmuskaat, mosterd, peper en zout.
Je kunt het gerecht nu al heerlijk eten, maar wil je een lekkere kaaskorst?
Verwarm dan de oven voor op 200 graden
Vet een ovenschaal in en schep het preimengsel er in
Strooi de kaas er overheen
Bak de schotel ongeveer 15 minuten in de oven

Wat kun je nog meer door deze preischotel doen? Denk aan rul gebakken gehakt, uitgebakken spekjes of champignons, kaas of geitenkaas.. maar ook heerlijk met een bol buffelmozzarella en dan even in de oven. Nog een restje paprika liggen? Snijden maar en schep het er maar doorheen...Heerlijk!

Grote happen gingen er bij Gijs naar binnen. Dat hadden we nog niet vaak meegemaakt. En Luus konden we nu eens uitleggen dat bepaalde gerechten vooral lekker zijn als je de hele hap neemt. En niet loopt te friemelen om er vanalles uit te plukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *