Schnitzel – kip

kipAl een tijdje maak ik paneermeel van broodkapjes welke ik gebruikte voor ovenschotels enzo. We aten niet genoeg ovenschotels om al die paneermeel op te krijgen. Op een dag besloot ik zelf schnitzels te maken. En dit bleek verbazingwekkend eenvoudig.

Snij kipfilet in gelijke plakken

In een diep bord kluts je een ei

In een tweede diep bord doe je paneermeel welke je mengt met kruiden.  Kipkruiden volstaan, of bij schnitzels van varkensvlees natuurlijk varkensvleeskruiden. Bij gebrek aan kipkruiden, kruidde ik zelf en dat bleek nog lekkerder; ik gebruikte kerrie, peper en zout.

Haal de kipfilet door de ei, vervolgens door de paneermeel. Herhaal dit en bak de schnitzel goud bruin.

NB. amandelmeel geeft ook een heerlijk korstje en geeft nog meer smaak aan de schnitzel. Maar ja, dan zit ik weer met al die paneermeel.

NB2. Whats in a name, snij de kipfilet kleiner en noem het kipnuggets. Lekker sausje erbij en je hebt een snack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *