Witlofstamppot

Cijfer

 Hans: 5Kinderen: 6Ik: 8

De winter komt eraan! Met rasse schreden en dat betekend voor ons Stamppotten eten! Favoriet zijn hier: Zuurkool, boerenkool, hutspot (met Hacchee), hete bliksem en Andijviestamppot (foeksandievie, stimpestamp, hoe je het ook noemen wil).

Wij zijn dol op stamppotten, en eten dit elke week wel een keer. Met als gevolg dat ik als kokend moeder nu, eind november, al uitgekeken ben op deze vijf stamppotten. Ik wil wel weer eens wat anders. Omdat ik me voorgenomen heb om elke week 1 nieuw gerecht uit te proberen, vond ik hier deze week mijn uitdaging. Ik dook de keuken in voor een witlofstamppot:

Recept uit “boodschappen”

Witlofstappot met katenspek en bosui400 gr katenspek1kg aardappels125 gr roomkaas4 lente-/bosuitjes in ringen500 gr witlof in smalle reepjesnootmuskaat

Kook de aardappelen Snijdt de helft van het spek in reepjes, bak de spekreepjes krokant en schep ze uit de panbak de overige spekplakjesStamp de gare aardappels met de roomkaas tot pureeSchep de spekreepjes, bosui en witlof erdoorBreng op smaak met nootmuskaat, zout en peperGarneer af met de gebakken spek

Ik vond de stamppot heerlijk, voor herhaling vatbaar. Jammer voor mij: de rest vond er niet veel aan. En de ervaring leert: dan kook ik het niet vaak meer. Want ik vind het voorral leuk dat te koken waarmee ik minstens 2 personen een plezier mee doe. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *