Speltcake met appel en honing

Cijfer

ik: 8
kinderen: 8,
Hans: 7

Bron www.gezondlevenvanjacoline.nl

250 gram speltbloem
250 gram zachte roomboter
150 gram biologische honing
4 eieren
7 gram bakpoeder
snufje zout
1 appel
kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Schil de appel en snij hem in kwarten. Snij de kwarten in plakjes van ongeveer 1/2 cm dik
Mix de honing samen met de roomboter tot één geheel
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix het ongeveer 5 minuten
Zeef de bloem en de bakpoeder en schep dit rustig door het beslag. Zodat de massa één geheel is.
Vet een cakeblik (ik gebruikte 30cm x 11cm) goed in met roomboter.
Schep het beslag er in
Druk in de bovenkant de appel erin, niet te diep.
Strooi op de bovenkant nog wat kaneel
Bak de cake in circa 50 á 60 minuten goudbruin
Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Verder aflaten koelen op een rooster.

Aanrader

Oef, te lekker! De volgende keer doe ik er meer appel doorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *