Rode kool, ouderwetse versie

cijfer

ik: 7 (veel werk, wel lekker maar niet Joehoe-lekker)
Luus: 7, Gijs: 5, Pien 5
Hans: mwah1 rode kool
1 appel
scheutje azijn
zout
1 laurierblaadje
1 theelepel honing
snuf kaneel
een scheutje rode wijn

Schaaf de rode kool in dunne reepjes en doe het in een pan met een klein laagje water.Voeg daaraan toe wat zout, het laurierblaadje, snuf kaneel, honing en scheutje azijn. Breng de rode kool aan de kook en draai het vuur laag en laat het minimaal 45 minuten zachtjes sudderen.Was de appel en snij hem in blokjes, voeg na 45 minuten de appelblokjes toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes pruttelen.Verwijder het laurierblaadje voor het serveren.Nou ja, goed te doen hoor! Het moet lang koken, geeft (bij mij tenminste) heel veel troep in de keuken. Voordeel is dat je veel in 1 keer kan maken en het kan bewaren in de vriezer. Je kan het later bevroren in de pan gooien mocht je de groente vergeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *