snickers

cijfer:

Totaal een 8 hoewel Hans het vergelijkt met de snickers uit de winkel. Ok, het lijkt er veel op, maar het smaakt toch wat anders.  Maar evengoed voor de meesten hier thuis heerlijk!Samengesteld recept van diverse websites

Chocola (ook erg lekker met noten en vruchten)
50 gram rauwe cacao
30 gram gesmolten kokosolie
eventueel natuurlijke zoetstof naar smaak: stevia / agavesiroop (niet echt nodig in combinatie met de snickers vulling

• Smelt de kokosolie en roer daar de cacao door heen en eventueel zoetstof
• Smeer de chocola uit op een stuk bakpapier. Gebruik eventueel een schaaltje als vorm, maar dat hoeft niet.
• Zet het een uur in de koelkast, daarna is je chocolade klaar.

Of gebruik het voor afkoelen direct voor:

Snickers:

500 gram gezouten pinda’s
250 gram honing (halve pot)
Chocolade (zoals hierboven of een reep pure chocolade minimaal 72% cacoa)

• Rooster de pinda’s in een pan of in de oven totdat iets gekleurd. Wrijf daarna iets wat droog en zoutvrij tussen een oude theedoek of keukenpapier. Hak de pinda’s dan fijn. Tip: blender of keukenmachine.
• Verwarm de honing in een steelpannetje en meng de honing door de pinda’s.
• Bedek een braadslee met bakpapier. Verdeel het pindamengel op het bakpapier. Leg er een velletje huishoudfolie op en rol met een glas de pindamassa zo egaal mogelijk. Zet even in de koelkast.
• Smelt de chocolade au bain marie en giet dit over de bovenkant van de pindalaag (eerst je folie verwijderen natuurlijk). Je kan hiervoor eigengemaakte chocolade zoals hierboven gebruiken (N.B. chocolade maken terwijl de pinda-honinglaag in de koelkast staat) maar je kan ook chocolade met meer dan 72% cacoa voor smelten.
• Zet in de koelkast voor 15 min.Til de koek uit de braadslee en laat zeker 15 minuten op kamertemperatuur komen. Snijd daarna met een warm mes blokjes van ca. 4 bij 4 cm.
• Snijd of knip de blokjes inclusief bakpapiertje los. Dit deelt makkelijker uit.

Je kan de snickers langere tijd bewaren in de vriezer

Het is aan te raden om ook een chocoladelaag aan te brengen aan de onderkant. Dat doen je natuurlijk nadat de eerste laag uitgehard is.Ook de visite vond dit heerlijk! Het voordeel vind ik dat je er niet veel tegelijk van eet. Tenminste, ik niet. Voor zussen geldt geloof ik wat anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *