Amandelcake met kaneel
cijfer
ik: 8
kinderen: 8,
Een cake die heel goed vult, ter vervanging van onder andere ontbijtkoek. Amandelmeel is verkrijgbaar op bijvoorbeeld de markt.
Bron www.gezondlevenvanjacoline.nl
200 gram amandelmeel
100 gram palmsuiker
1 eetlepel kaneel
50 gram biologische roomboter / kokosolie
4 eieren
50 ml slagroom / kokosmelk / crème fraîche
snufje keltisch zeezout
1 flinke theelepel baking soda
kneepje citroen / theelepel honing
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een cakeblik in met roomboter (mijn afmeting is: 21 x 11 cm)
Meng de amandelmeel, palmsuiker, kaneel, zout en baking soda in een kom door elkaar
Mix in een aparte kom de eieren, roomboter, slagroom en citroen
Voeg dan het amandelmeel mengsel toe aan de eieren en mix het kort door elkaar
Giet het beslag in de cakevorm
Bak de cake ca 45 minuten in de oven. Om te controloren of de cake gaar is kun je er een satéstokje in steken, als er geen plakkerige resten meer aanzitten is de cake gaar.
Stort de cake na 2 minuten uit het cakeblik en laat het geheel afkoelen
Aanrader
Heerlijk, volgende keer bak ik gelijk een serie om ook wat in te vriezen. Prima als tussendoortje op school. Ter afwisseling van het fruit