Waar gehakt wordt..

gehaktballenAl meer dan twintig jaar wonen wij samen, al meer dan twintig jaar probeer ik de perfecte gehaktbal te maken. Ha, dat is gelogen, ik heb nooit enig interesse gehad in de perfecte gehaktbal. Maar Hans wel, hij is gek op gehaktballen, alleen niet op de gehaktballen die ik maak.

Zoals vaker en vooral met gehaktballen: Ik doe maar wat, ik kijk er uiterst slim en ervaren bij, maar het raakt kant nog wal. Ik gooi er een rauw ei doorheen, schud wat kruiden uit een potje en rol ze, indien voorhanden, door de paneermeel. Saaie ballen, maar goed, Hans wil gehaktballen en hij krijgt gehaktballen. Doel behaald zou je denken.

Vanaf nu is het echter uit met die pret. Wanneer je je eetpatroon onder de loep neemt dan moet je uiteindelijk ook naar de gehaktballen kijken. En dat doe ik, en ik kijk nog een keer, maar helaas, geen idee hoe je een fatsoenlijke gehaktbal maakt.

Rauw ei en paneermeel, het zal wel. De paneermeel maak ik tegenwoordig zelf van de broodkorstjes en heb ik dus wel voorhanden. Maar de kruiden?? Dat kan niet meer uit een potje hé. Dus ik moet wat anders.

Nu kan ik het eenvoudigweg aan mijn moeder vragen, maar ja, ik heb het opgegeven net zo lekker te koken als haar. Ik ben bang dat mijn gehaktballen met haar recept nog steeds in het niet vallen bij haar gehaktballen.

Ik speel op veilig en vraag het aan jullie:
Ik ben op zoek naar de lekkerste gehaktbal, heb jij een recept en wil jij deze met mij delen? Mijn dank zal groot zijn!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *