Chocolade noten reep

 Bron: www.gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl

Bodem 125 gram noten (kan 1 soort zijn maar verschillende soorten zoals pecannoten, walnoot en amandelen zijn ook erg lekker)
50 gram kokosolie
2 medjool dadels
Vulling 100 gram kokosolie
40 gram rauwe cacao
30 gram honing

Bereiding

bekleed een vorm, bv een broodtrommel of ovenschaal met bakpapierontpit de dadels en hak ze samen met de noten fijn in een keukenmachine

Smelt de kokosolie en voeg de noten toe

Stort het notenmengsel in de vorm en druk met de achterkant van een lepel het geheel stevig aan

Zet de bodem in de koelkast tot verder gebruik

Smelt ondertussen de kokosolie en voeg daaraan de rauwe cacao en honing

Goed roeren zodat het een egale massa wordtSchenk het chocolademengsel over de noten.Laat de chocoladereep minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Snijd het in kleine reepjes en bewaar de reepjes in de koelkast. Ik vind het lekker en maak het echt te weinig. Dat komt vooral doordat niet zo vaak  dadels in huis heb. Chocola is iets waar ik a la minute zin in heb, en als ik dan voor dadels naar de winkel moet… tja, dan kom je ook langs het schap met chocoladerepen. Ongezonder maar oh zo gemakkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *