Tomaten, tomaten en nog eens tomaten!
Cijfer
ik: 10 met een griffel
kinderen: 9
Hans: 7,5Nu al mijn favoriet:
tomaten ontvellen: kruisje aan de onderkant zetten met een scherp mes, tomaten even in het kokend water. Vervolgens in het koude water leggen. En zie daar: de velletjes laten los.
Ui, prei en ander groente fruiten in de pan. Tomaten aan stukken hakken en erbij doen. Vervolgens boullion. Ik maak hem sterker aan dan aangegeven. Aanlengen met water kan als je er soep van gaat maken. Laten pruttelen, en als je denkt dat het wel gaar is, staafmixer erop en klaar is de basis!
Pastasaus: gehakt rul bakken, knoflook en Italiaanse kruiden erbij. Basissaus erbij en een blikje tomatenpurree. Even proeven en indien nodig nog wat kruiden toevoegen
Tomatensoep: soep opwarmen, indien gewenst nog aanlengen met water. Gehaktballetjes draaien en erbij doen. En klaar is de soep!